Çok Yakında

VISIONER FOR EN BEDRE VERDEN KRÆVER HANDLINGER

Ekim 11th, 2015 | by Peter Brixtofte
VISIONER FOR EN BEDRE VERDEN KRÆVER HANDLINGER
Yazarlar
0

For tiden er EUs politiske ledere ved at falde omkuld, fordi der er nogle hundrede tusinder flygtninge på vej, herunder fra krigshærgede Syrien og Irak. Der bor 500 millioner mennesker i EU – og for eks. 1 million flygtninge svarer kun til 0,2 pct. af EU’s befolkning. Til sammenligning kan nævnes, at alene i Istanbul er de 14 mio. mennesker nu suppleret med 300.000 syriske flygtninge – svarende til mere end 2 pct. af Istanbuls befolkning.

I Tyrkiet som helhed er der omkring 2 mio. flygtninge i dag og i de små bitte lande Jordan og Libanon 1- 2 mio. flygtninge i. På denne baggrund kan de politiske ledere i EU ikke være bekendt at pive. De burde i stedet skele til tidligere tiders store politiske ledere i Vesten, som for eks. Englands Churchill og USAs præsident Trumann.

Efter anden verdenskrigs afslutning i 1945 lå Europa og andre dele af verden i ruiner, og Tyskland og Japan havde tabt krigen. Sejrherrerne med Chuchill og Trumann i spidsen besluttede sig for en genopbygning af såvel vinderne som taberne. USA stillede et kæmpe milliardbeløb til rådighed – herunder Marshall – hjælpen – for bl.a. Vesteuropa og Japan. Og samtidig indledte tabere og vindere i Europa et stærkt Europæisk samarbejde , det der i dag er blevet til EU.

Når der har været fred i det meste af verden, herunder Europa, skyldes det visionerne og handlingerne hos vestens politiske leder efter anden verdenskrig. Det er vi mange, der i dag kan glæde sig over.

Krigene i især Mellemøsten og den store flygtningestrøm er vor tids store udfordring. Nu kræves der visioner af vor tids ledere med Obama og Merkel i spidsen. I stedet for at pive over flygtningestrømmen, burde lederne sikre et kæmpe milliardbeløb til investeringer i bl.a. Mellemøsten og Afrika. Der skal selvfølgelig investeres i anstændige flygtningelejre. Men derudover ikke mindst i uddannelse, uddannelse og uddannelse. Veluddannede mennesker er vejen frem for Afrika og Mellemøsten.

De beløb som der i dag tales om til “nærområderne” er desværre småpenge i forhold til behovet. Det bør nutidens ledere erkende så hurtigt som muligt. Desværre duer FN nok ikke til noget. Men EU og USA bør gå i spidsen.

Og så skal de tvinge de rige oliestater som Saudiarabien, Kuwait, Emiraterne og Qatar til at bidrage med store økonomiske beløb til det øvrige Mellemøsten og Afrika. Det er meget stærkt provokerende at se, hvordan olie- og gaspengene i dag bruges til overflødigt luksus, men millioner af mennesker lige i nærheden lider af sult og fattigdom.

I dag kan vi nyde frugterne af den visionære politiske ledelse efter anden verdenskrig. Lad os håbe at nutiden politiske ledere tager sig sammen, så fremtiden bliver lysere for alle i denne verden. Det kræver visioner og handlinger.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com