Çok Yakında

VELLYKKET ER INTEGRATION ER MULIG -HVIS MAN VIL

Ocak 5th, 2016 | by Peter Brixtofte
VELLYKKET ER INTEGRATION ER MULIG -HVIS MAN VIL
Yazarlar
0

Hver dag strømmer tusinder af flygtninge ind over grænserne i Europa. Det er ikke første gang, det sker. Det er sket før, og det bliver ikke sidste gang. Vi kan derfor lige så godt nu tænke os godt om og gennemføre en politik, der tilbyder de nye indbyggere en vellykket integration. Det er nemlig muligt, hvis man vil.
I dag er det desværre sådan i Danmark som i næsten alle andre lande, at al tankegang koncentrerer sig om at forhindre, at flygtninge kommer til Danmark. Og hvis det ikke kan undgås, vil man gøre livet så surt og umenneskeligt som muligt for flygtningene. De skal ribbes for penge, smykker og andet af værdi. Og de må ikke få deres børn eller ægtefæller hertil, så de i mange år skal leve som splittede familier.
Det er trist, at det forholder sig sådan. Danmark er et meget velstående land, hvor langt de fleste har det mere end rigtig godt økonomisk. Og Danmark som helhed er meget velhavende med et kæmpe overskud på betalingsbalancen ( 150 mia. kr. om året), en kæmpe valutabeholdning i Nationalbanken (500 mia. kr.), kæmpe tilgodehavender i udlandet (1.000 mia. kr.), en rente på NUL, lav arbejdsløshed og ingen inflation. I følge en aktuel opgørelse ejer danskerne tilsammen for 9.070 mia. kr.  Gælden er 2.630 mia. kr. og nettoformuen derfor 6.440 mia. kr.
Det er flotte tal, og derfor har Danmark råd til at sikre såvel de svageste stillede danskere en anstændig tilværelse som til at investere i, at vore nye indbyggere bliver velintegrerede og lykkelige i Danmark. Og hvordan gør vi så det ?
Vi starter med at tale ordentligt med, om og til udlændinge i Danmark. Dernæst sikrer staten anstændige boligforhold på såvel kort som lang sigt. Vi må have mere gang i boligbyggeriet.
Dernæst skal alle lære dansk på sprogskoler rundt omkring i Danmark. Og i takt med at sproget tilegnes, finder kommunerne ud af, hvilket job eller uddannelse, de voksne skal tilbydes så de kan forsørge sig selv og deres familie. Børnene og de unge tilbydes gode skole- og undervisningsforhold. Og endelig skal alle voksne som børn og unge tilbydes gode fritidstilbud, idræt og andre kulturelle aktiviteter.
Gennemføres en sådan positiv politik kræver det meget at kommunerne, herunder penge til investeringer i bl.a. uddannelse. Det skal ikke betales af åndsforladte besparelser for ældre, syge, kontanthjælpsmodtagere eller andre, som har brug for samfundets indsats. Det må staten finansiere med flere penge til kommunerne. Det kan vores rige samfund sagtens klare uden at det opdages nævneværdigt.
På lang sigt vil en vellykket integration være rigtig godt ikke blot for vore nye indbyggere men også for det danske samfund. Produktionen vil stige, og alle vil  få det bedre økonomisk.
Det er mit håb, at der i Danmark er politikere, der tør som Angela Merkel. Hun taler ikke den populistiske højrefløj efter munden, hvilket kun ville gavne højrefløjen. Se hvad Sarkozy har fået ud af at tale Nationalfronten efter munden – et nederlag til sig selv og stor fremgang for Le Pen. Og se hvad Mette Frederiksen og Lars Løkke har fået ud af at tale Dansk Folkeparti efter munden – et nej til EU og fremgang for Dansk Folkeparti.
Det er i den forbindelse glædeligt, at Angela Merkel i denne weekend fik stor opbakning i sit eget parti. Kun 2 ud af 1000 delegerede stemte imod hende. Det kan heldigvis også betale sig at vise politisk mod og anstændighed. Det har Danmark meget at lære af.

  • Peter Brixtofte, tidl. minister, MF og borgmester.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com