Çok Yakında

TYRKISKE DEMONSTRANTER I VILDREDE

Eylül 9th, 2015 | by Sadi Tekelioglu
TYRKISKE DEMONSTRANTER I VILDREDE
Danimarka
0

Natten i går var den, hvor alle demonstrerede mod alle i Tyrkiet

Kurdere, AKP tilhængere og nationalister var på gaden i aftes for at protestere over de seneste dages terrorhandlinger i Tyrkiet. Dagen efter PKK’s angreb på en militærpost i Hakkari har en vejside bombe dræbte 14 politifolk i går morges. Siden nyhederne er begyndte at tikke ind strømmede adskillelige grupper af demonstranter ud på gader og stræder for at protestere over begivenhederne.

Nogle af disse protester udviklede sig til bizarre handlinger fra protesternes side.

En gruppe nationalistiske unge ville lynche en mand med påstand om at han var kurdisk PKK tilhænger. Det viste sig så, at manden ikke var kurder, men en tyrk fra Burdur provinsen. Et konditori med navn ”Diyarbakir” (en storby i det sydøstlige Tyrkiet) blev sat i brand, mens andre demonstranter angreb intercity passagerbusser på vej til østlige Tyrkiet.

En af de mest iøjnefaldende handlinger har fundet sted i Mugla, hvor en mand med kurdisk oprindelse blev tævet og tvunget til at kysse Ataturk statuen i nærheden. Mandens forbrydelse var at dele et foto af sig på sociale medier, iført en kurdisk peshmerga uniform.

En anden absurd protest demonstration har fundet sted i Istanbul, hvor en gruppe demonstranter mødte op foran en gammel osmannisk villa i Bosphorus. Stedet var den location, hvor den populære TV serie Ask-i Memnu blev optaget. Hovedrolleindehaveren Beren Saat havde tidligere udtalt, at hun havde stemt på HDP (pro kurdisk oppositionsparti) ved parlamentsvalget den 7. juni i fjor. Demonstranterne havde åbenbart ikke kunne finde frem til hvor Beren Saat var, så valgte det villaen i stedet.

 

Foto: Beren Saat

 

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com