Çok Yakında

TRINE DYRHOLM VINDER SØLVBJØRN I BERLIN

Şubat 20th, 2016 | by Sadi Tekelioglu
TRINE DYRHOLM VINDER SØLVBJØRN I BERLIN
Danimarka
0

Trine Dyrholm fik lørdag en Sølvbjørn for bedste kvindelige hovedrolle på Berlinalen for sin rolle som Anna i Thomas Vinterbergs “Kollektivet” til prisuddelingen i Berlinale Palast.
I “Kollektivet” spiller Dyrholm nyhedsoplæseren Anna, der er gift med arkitekten Erik. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa. Med familien som fortællingens midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve.
Vinterberg og Tobias Lindholm har skrevet manuskript baseret på teaterstykket “Kollektivet” af Vinterberg og Mogens Rukov. Jesper Tøffner er fotograf, og Anne Østerud og Janus Billeskov Jansen har klippet. Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen producerer for Zentropa i samarbejde med Toolbox Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts konsulentordning. Desuden støtter DR TV og en række internationale samarbejdspartnere. Nordisk Film Distribution er distributør.
Dyrholm er den første dansker, der har vundet prisen for bedste kvindelige skuespiller. Mikkel Boe Følsgaard modtog i 2012 prisen for bedste mandlige skuespiller for “En kongelig affære”, og Iben Hjejle modtog hædrende omtale for “Mifunes sidste sang” i 1999.
trineTrine Dyrholm sad i den internationale jury i 2014. Hun har tidligere besøgt festivalen med Pernille Fischer Christensens “En soap” og “En du elsker”, Nikolaj Arcels “En kongelig affære” og Anette K. Olesens “Små ulykker” og “Forbrydelser”.
Thomas Vinterberg har tidligere deltaget i hovedkonkurrencen med “Submarino” i 2010.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com