Çok Yakında

Soldaten: Det var den sværeste opgave

Eylül 8th, 2015 | by Sadi Tekelioglu
Soldaten: Det var den sværeste opgave
Danimarka
0

Soldaten på de billeder af den døde syriske flygtningedreng Aylan taler nu om de øjeblikke, hvor han nærmede sig Aylans Lig.

Gendarme løjtnant Mehmet Ciplak var blandt de første, der kom til stranden sammen med pressefotograf Nilüfer Demir, som tog billederne af Aylan.

”Da jeg så drengen på stranden håbede jeg bare på, at han var i live. Før jeg tog ham op i mine arme ledte jeg efter det mindste tegn på liv, men der var desværre ikke noget at se eller føle.” siger Mehmet Ciplak til det tyrkiske nyhedbureau DHA.

Dens sværeste opgave

Ciplak fortæller til pressen, at han siden de øjeblikke ofte er blevet spurgt, om hvordan han har kunnet bære så tung en last. ”Der var mange mennesker der var samlet ved stranden denne morgen. Da jeg tog drengens lig i mine arme tænkte jeg på hans stakkels far. Jeg vidste ikke der blev taget billeder. Jeg har været i militæret i atten år. Har set en del død og ødelæggelser, men dette var det sværeste for mig. Jeg har selv en søn på seks år. Og jeg vidste heller ikke, at billedet ville gå verden rundt og skabe opmærksomhed på hvor stort flygtninge problemet er blevet og hvor vigtigt det er, at vi mennesker handler nu.”

 

 

 

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com