Çok Yakında

Regionsrådsvælget har afgørende betydning for vores hverdag

Kasım 20th, 2017 | by Gazete Kuzey
Regionsrådsvælget har afgørende betydning for vores hverdag
Danimarka
0

Sophie Hæstorp Andersen,
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden og spidskandidat for Socialdemokratiet

Er det ikke frustrerende, at alle medier konsekvent kalder regionsvalget for det glemte valg?
Jo, men selvom valget til regionsrådet ofte står i skyggen af kommunalvalget, har regionsrådsvalget afgørende betydning for vores hverdag. Alt det, som betyder noget for os og alt det, der danner rammen om det gode liv. Gode arbejdspladser, en stærk offentlig transport og måske vigtigst af alt: Vores sundhedsvæsen.

Hvorfor er det vigtigt at stemme?
Det er vigtigt at stemme for at få indflydelse. Når man stemmer til regionsvalget, så er det bla. vores trafik og sundhedsvæsen, vi stemmer om. Hvordan sikrer vi et sundhedsvæsen for alle, hvor det ikke er din økonomi eller baggrund, der afgør, om man kan få hurtig behandling? Hvordan sikrer vi lige god behandling af de mennesker, der lever med en fysisk eller psykisk sygdom? Og hvordan får vi bundet busser, tog og letbaner sammen på en smart måde, så hovedstadsområdet ikke sander til i trængsel? Det er blandt andet noget af det, vi skal tage stilling til med vores stemme den 21. november.

Hvad skal regionsrådet beslutte i løbet af de næste år, som direkte påvirker os borgere?
Vi skal f.eks tage stilling til, hvordan vi kan sikre at der er nok praktiserende læger til alle, hvis man bliver syg. Vi skal også drøfte, hvordan vi kan mindske travlheden på vores fødeafdelinger – skal det være med brug af private fødeklinikker eller ved, at vi sikrer de rigtige ressourcer til at udvikle de fødesteder vi har i dag? Vi vil i Socialdemokratiet fx gerne åbne en ny fødeafdeling på Bispebjerg Hospital.
Og så skal vi sikre større sammenhæng, når man f.eks er lungepatient eller kræftpatient og bliver undersøgt og behandlet flere forskellige steder. Jeg ønsker et mere menneskeligt og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor vi ikke bare ser patienter som diagnoser, men tager udgangspunkt i det enkelte menneske.

Udover det, så skal vi have bygget den nye letbane i Ring 3, der vil blive et kæmpe potentiale for flere arbejdspladser og boliger på Vestegnen. Ligesom dengang S-togene kom til.

Hvilke store sager er der politisk slagsmål om i regionsrådet i denne tid?
Vores nye IT-system Sundhedsplatformen møder hård kritik, men alle partier undtagen Dansk Folkeparti har stemt for det, så jeg vil ikke sige, at der er tale om et politisk slagsmål.
Vi bliver flere ældre, og kan heldigvis behandle flere. Samtidig bliver medicinen dyrere. Derfor vil vi fortsat stå med store udfordringer ift at få økonomien til at hænge sammen og prioritere det rigtige. Nogle partier siger, at vi så bare kan skære i administrationen, men vil ikke fortælle, hvem præcist det er, der skal fyres. Er det fx de sekretærer, der sikrer, at læger og sundhedspersonale kan passe på patienterne, som skal fyres? Det vil betyde, at lægen skal bruge mere tid på administration og mindre tid hos patienten. I Socialdemokratiet vil vi gerne fjerne unødig administration og gøre tingene smartere og bedre. Men vi vil ikke være med til at lukke øjnene og skære hovedløst i vores sundhedsvæsen. Det betyder vores sundhed for meget til.

Alle siger hospitalerne, når de hører ordet regionsvalg – men hvad handler valget OGSÅ om?
Sundhed i bredeste forstand er regionens kerneopgave, men trafik, miljø, regional udvikling betyder også meget.
Frem mod år 2030 kan vi forvente at blive næsten 200.000 flere indbyggere i Region Hovedstaden, og det vil selvfølgelig også sætte sit præg på trafikken. Hvis vi ikke får overbevist Folketinget om, at der er behov for flere investeringer i infrastrukturen i hovedstaden, så vil vi i år 2025 bruge 18,4 mio. timer på at holde i kø på vejene. Timer, der kunne være brugt sammen med familien, med venner eller på arbejdspladsen.
En anden stor udfordring er manglen på faglært arbejdskraft. Det betyder, at virksomhederne i hovedstadsområdet får sværere ved at rekruttere de rette hænder. Vi vil i Socialdemokratiet fortsætte med at støtte op om vores erhvervsskoler, og skabe flere praktik¬pladser f.eks., når letbanen skal bygges og vi laver store hospitalsbyggerier.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com