Çok Yakında

Personhetz haves – visioner ønskes.

Mart 12th, 2016 | by Peter Brixtofte
Personhetz haves – visioner ønskes.
Yazarlar
0

(Peter Brixtofte’s artikel for Kuzey’s marts udgave)

Danmark har som resten af verden store udfordringer. Politikerne i Danmark har i de sidste uger brugt mange kræfter på personhetz og ikke på visioner.

Eva Kjær Hansen er en seriøs og hæderlig politiker, nu tidl. Minister for fødevarer og miljø. Det drejede sig om prognoser for konsekvenserne af landbrugets gødning. Landbruget giver danskerne mad plus 150 mia. kr. om året i valutaindtægt. Konsekvenserne for miljøet afhænger af, om det regner – og af mange andre uforudsigelige forudsætninger.

Der er tale om skøn. Hun har fremlagt alle tal for forligspartnerne – men en vis Jarlov fra de konservative havde begrænsede muligheder for at være til stede ved møderne. Alle andre i forliget har sagt, at de fik alt at vide, men den fraværende Jarlov mente pludselig, at han ikke kendte til beregningerne.

Rød fløj styrede så Jarlov og en tidl. Borgmester fra Jylland Søren Pape rundt i manegen. De nød opmærksomheden og krævede Eva Kjærs afgang. Men de stemte for Eva Kjærs forslag – og var lige pludselig ligeglad med ændringer – som Jarlov sagde, vi ville bare af med ministeren.

Suk. Suk. Danmark skal sikre boliger og tilbyde arbejde til titusinder af nye indbyggere fra primært Syrien. Det kræver visioner. Der skal bygges måske 20 til 30.000 nye boliger, formidles kontakt til erhvervslivet og det offentlige for at sikre måske 50.000 nye jobs. Det er en stor opgave, men den kan løses. Det kræver blot , at politikerne koncentrerer sig om visioner – løsninger – i et samarbejde mellem kommuner og staten.

Der er også mange andre opgaver. Gode plejehjem for de ældre, attraktive forhold i skoler og daginstitutioner, fornemme tilbud i fritiden med idræt og kultur i højsædet. Og meget mere.

Det er mit håb,  at det er disse opgaver og udfordringer, politikerne bruger kræfterne på – og ikke meningsløs personhetz.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com