Çok Yakında

LAD OS HOLDE FAST I ANSTÆNDIGHEDEN -TRODS MODGANGEN

Ocak 18th, 2016 | by Peter Brixtofte
LAD OS HOLDE FAST I ANSTÆNDIGHEDEN -TRODS MODGANGEN
Yazarlar
0

(Peter Brixtofte’s artikel for Kuzey’s januar udgave)

Af Peter Brixtofte tidl. minister.

I Yad Vashem – mindesparken for Holocaust – i Jerusalem er der mange enkeltpersoner, der bliver hædret for deres indsats for at redde jøder under anden verdenskrig. Kun en nation er hædret – nemlig Danmark. Fordi vi ved en stor aktion fik bragt langt de fleste danske jøder i sikkerhed i Sverige.

I Sverige fik jøderne en værdig modtagelse. Familierne fik et liv, der så meget som muligt, mindede om hverdagen med bolig, mad, undervisning og fritidsaktiviteter. Også den gang viste Sverige sig som et land, der er åbent overfor mennesker i nød.

I Danmark i dag er der tilsyneladende ingen grænser for, hvor nedrigt og ondskabsfuldt mennesker på flugt skal behandles. Vi er begyndt på at bygge en Berlin -mur til Tyskland. Vi sætter flygtninge i telte, selvom der findes mange ledige pladser i flygtningecentrene. Vi lovgiver, så vi sikrer, at børn ikke må være sammen med deres forældre, at ægtefæller ikke må være sammen – alt sammen i mange år.

Og dernæst – som det nyeste tiltag – skal flygtninge kropsvisiteres – voksne som børn med henblik på at plyndre flygtninge for deres ejendele – smykker, lidt penge og hvad det ellers kan være. Dansk – syreren Naser Khader foreslår endnu, at danskere, der opdager, at en flygtning har lidt kontanter, skal melde det til politiet. Hvor nedrigt og lavt kan man opføre sig.

I hele denne diskussion bliver det så sagt – som en formildende omstændighed – at udlændinge, der kan bidrage til Danmarks velstand og forsørge sig selv, naturligvis er meget velkomne. Dette udsagn står i skærende modsætning til virkeligheden. I denne uge blev en superstudent Marius fra Cameroun og en stjernefamilie fra Nepal Shalik, Rita og Sean smidt ud af brutale og umenneskelige danske myndigheder. Der er ingen grænser for uanstændigheden.

Folketinget anført af Dansk Folkepartis Martin Henriksen står stort set samlet bag denne uacceptable holdning til udlændinge. Om det er Inger Støjberg eller Mette Frederiksen – der er ingen forskel. Alene de radikale, SF og enhedslisten lyser lidt op i det politiske mørke. Men de bestemmer jo ingenting.

Danmark kan naturligvis ikke tage tyve millioner flygtninge. Der er selvfølgelig grænser. Men denne usynlige grænse er vi langt fra nået endnu. Langt fra. Der burde derfor være plads til at fastholde de stolte traditioner, som Danmark bliver hædret for i Jerusalem.

Heldigvis er der nu mennesker – også fra det kulturelle liv som direktøren i det kongelige teater Morten Kirkskov, der blander sig i debatten. Men det er vanskelige vilkår, for der er meget at kæmpe imod.

Ulykkelige episoder som den i Køln, hvor kvinder i stor mængde bliver chikaneret på det groveste, endog voldtaget er forfærdeligt. De mange terroristangreb er forfærdelige. Og grundlæggende er det svært for os danskere at respektere lande som Saudi Arabien, hvis syn på mennesker, ikke mindst kvinder er afskyeligt. Alt dette gør det svært at forsvare anstændige holdninger til udlændinge – ikke mindst muslimer.

Men det skal vi turde. Vi må ikke blive som dem – terrorister, Saudi Arabien, voldtægtsmænd m.v. Vi skal ikke vende den anden kind til. Vi skal forsvare vort demokratiske livssyn, herunder ytringsfriheden. Men vi skal midt i den holdningsmæssige forvirring fastholde, at vi hjælper mennesker i nød – på en værdig vis.

Albert Einstein sagde engang, at verden er farlig at leve i – ikke fordi der findes onde mennesker – men fordi der findes mennesker, der står ved siden af og lader dem være onde. En klog dansk politiker sagde engang, at vi skal tale til kongen i det enkelte menneske og ikke til stodderen. Skulle vi ikke begynde på det nu?

Lad os holde fast i anstændigheden – trods modgangen.

 

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com