Çok Yakında

Kontanthjælpsloftet slår hårdt

Mart 21st, 2016 | by Yıldız Akdoğan
Kontanthjælpsloftet slår hårdt
Yazarlar
0

(Yıldız Akdoğan’s artikel for Kuzey’s marts udgave)

Af Yildiz Akdogan, MF, S

I den forgangne uge genindførte regeringen og deres støtteparti DF kontanthjælpsloftet. Regering og DF mener, at flere derved vil komme i arbejde. Argumentet er varmluft og efterlader LØSE ender. Virkeligheden er nemlig, at 30.000 mennesker vil blive ramt, til trods for kun 700 mennesker vil komme i arbejde. Loftet vil ramme den enlig mor eller far på kontanthjælp, og ikke mindst børnene i familierne. Sportsaktiviteter og legekammerater på besøg skal der kigges langt efter, når man mister mere end 5000 kr. om måneden. Det er det beløb en enlig mor eller far vil kunne miste om måneden, skriver Lejernes LO.

Boligselskabernes Landsorganisation regner med, at loftet vil betyde at 14.000 mennesker, vil blive presset ud af deres hjem, simpelthen fordi de ikke vil kunne betale husleje. Dette er en mavepuster i dansk politik, der får de svageste grupper i vores samfund yderligere ned i knæ.

Jeg frygter, at vi ender i samme situation som i 2010, da jeg var med til at fremstille et beslutningsforslag som havde fokus på forebyggelse af børnefamiliers boligsituation. Dette var også et resultat af en dengang blå regerings kontanthjælpsloft, der fordoblede antallet af familier, der blev sat ud af deres boliger.

For mig er et stærkt fællesskab når mennesker fra alle samfundslag, bor sammen, går i skole sammen og handler ind sammen. Et København der i forvejen er presset på boligområdet, vil gå en endnu hårdere tid i møde og diversiteten vil blive presset ud af byerne.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com