Çok Yakında

‘Jeg stemmer for mine børn og børnebørn’

Eylül 14th, 2017 | by Gazete Kuzey
‘Jeg stemmer for mine børn og børnebørn’
Danimarka
0

Alternativets  politiske leder Uffe Elbæk skriver til Kuzey’s læsere.

Af Uffe Elbæk, politisk leder i Alternativet 

Det er mine børns og børnebørns fremtid, jeg kæmper for, når jeg den 21. november stemmer til kommunalvalget.

Alt for mange borgere dropper at stemme til kommunalvalget. Måske fordi de synes, det er ligegyldigt, måske fordi de glemmer det, eller måske fordi de ikke ved, hvem de skal stemme på. 

Det er rigtig ærgerligt, for det er netop til kommunalvalget, at du og jeg har en mulighed for at gøre en forskel for vores nærmeste. En forskel, der kan mærkes i hverdagen. I børnehaverne, på skolerne, i busserne, på cykelstierne, i det lokale byliv og den lokale grønne omstilling, på hospitalerne og på jobcentrene.

Har mine børnebørn gode skolelærere, der har tid og overskud til kreativ leg og læring? Er det nemt og sikkert for mine børnebørn at tage cyklen, når de skal til fodbold eller hjem til deres venner? Trives mine børn og deres familier der, hvor de bor? 

Meget er godt i Danmark, men meget kan også blive bedre. Jeg bliver ked af det, når jeg hører om stressede lærere, der ikke har tid til at lege og stimulere børnenes kreativitet. Jeg bliver irriteret, når jeg ser flere og flere osende biler i byerne, og at vejene udvides til fordel for cykelstierne. Og jeg bliver vred, når beboerhuse, grønne områder og fællesarealer bliver erstattet med nye, dyre boliger, som ødelægger det sociale liv i boligkvarteret.

Derfor stemmer jeg til kommunalvalget. Jeg stemmer på nogen, der repræsenterer mig og mine værdier. Nogen, der vil bruge masser af energi og kræfter på at udvikle min by i den retning, jeg ønsker. Og jeg føler mig privilegeret over, at nogen vil tage min stemme, mit lille kryds, og bringe det med ind i byrådet. Og kæmpe min sag. 

Vi er privilegerede i Danmark, at vi har stemmeret og mulighed for demokratisk indflydelse, og det privilegium skal vi benytte os af. Så lad 2017 være året, hvor vi bryder de kedelige statistikker for de seneste kommunalvalg. Lad os troppe mangfoldigt op ved stemmeboksen den 21. november og sætte vores kryds. Lad os tage vores demokratiske autoritet til os. For kun sådan skaber vi sammen det samfund, vi ønsker for os selv og vores familier.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com