Çok Yakında

I ROSKILDE ER DER ET BIBLIOTEK UDEN BØGER

Aralık 3rd, 2015 | by Gazete Kuzey
I ROSKILDE ER DER ET BIBLIOTEK UDEN BØGER
Yazarlar
0

 

Interview – idrætsbiblioteket

Danmarks første idrætsbiblioteks læsesal er bestående af et stort område til fri leg. Her er der en stor helårs kælkebakke, multibane, og asfalt område til forskellige aktiviteter som boldspil eller udendørs træningsudstyr.

resim3

Målet på sigt er, at det er et sted hvor man mødes og samles omkring sjove fritidsaktiviteter med familien, naboen eller vennerne og samtidig møder foreninger og folk udefra”, siger projektleder Christine M. Wilhelmsen, der arbejder som boligsocial medarbejder hos boligselskabet Sjælland og er projektleder for idrætsbiblioteket i Roskilde.

Jeg har tirsdag eftermiddag været ude at opleve atmosfæren blandt de aktive lånere mens projektleder Christine M. Wilhelmsen fortalte nærmere om biblioteket.

resim2

Hvad er tanken bag biblioteket?

Tanken bag biblioteket er, at man har skiftet bøgerne ud med idrætsudstyr. Det ligger i et område, hvor vi ved at mange børn og unge keder sig lidt i deres fritid. Der er også er rigtig mange ældre og familier, som efterspøger at kunne bevæge sig mere og være sammen med andre. Så der er mange målgrupper, der kunne have brug for det her.

Tanken med idrætsbiblioteket er det selvorganiserede, at man kan gå ind og låne noget udstyr, og sætte gang i en fodboldkamp eller en anden konkurrence. Der er også planlagte aktiviteter, hvor vi inviterer de lokale foreninger ind. Vi har bla. haft bordtennis klubben ude, lavet et forløb med bordtennis træning.

Tanken med det er, at man bygger bro til foreningslivet. At børn og unge, der ikke kender til foreningslivet, får en smagsprøve på det her og forhåbentlig går måske videre og får interessen for at spille bordtennis, volleyball eller fodbold.

Kommunens sundhedscenter bruger det også til forskellige kurser og hold de har.

Så det er primært rettet mod børn og unge i området?

Det er primært børn og unge, men det er for alle aldersgrupper både for voksne og forældre. Men det er startet op i juni, så der er meget at arbejde med endnu. Det er kun starten, så der er meget at arbejde videre med.

resim1

Hvorfor et sted som æblehaven helt præcist, er det et bestemt valg?

Ja det er det. Boligselskabet Sjælland arbejder med boligsociale indsatser i flere boligområder i Roskilde, men vi er særligt tilstede i Æblehaven og Rønnebærparken. Men vi er særligt her, da der er nogle udfordringer her, og fordi at området her er på ghettolisten.

Det er også her, det er blevet efterspurgt. For lang tid siden havde vi et fokusgruppe interviews med bla børn og unge, hvor der blev efterspurgt, hvis der kunne være noget med idræt, bevægelse og sport.

Hvordan opstod idéen til projektet?

Det var gennem fokusgruppe at ideen kom, men at det lige præcist skulle være et idrætsbibliotek, er noget der har udviklet sig lige så stille. Men hele det med at få nogle aktiviteter ude i området der var let tilgængeligt for alle, at alle kunne låne et sjippetorv eller en fodbold og sætte gang i noget.

Også hele det her med at kunne invitere foreningslivet herud og have et platform for at kunne møde foreningslivet. Det har der hele tiden været et ønske omkring. Så er det så blevet til idrætsbiblioteket.

Hvor lang tid kan man låne udstyr ad gangen?

Som det er nu, kan man kun låne på selve dagen. Der er nu åbent fra 16-19, og der kan man låne i dette tidsrum, fordi vores udlånssystem indtil videre er at skrive personen op i hånden og skrive hvad man har lånt. Men vi satser på at udvikle et smartere system, som gør at man kan låne i længere tid.

 

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com