Çok Yakında

Højrefløjspartier truer den danske sammenhængskraft

Kasım 2nd, 2016 | by Yıldız Akdoğan
Højrefløjspartier truer den danske sammenhængskraft
Yazarlar
0

(Yıldız Akdoğan’s klumme for Kuzey’s oktober udgave.)

Af Yildiz Akdogan, MF. Socialdemokratiet.

Vi er gået kolde tider i møde, ikke bare vejrmæssigt, men også politisk. Dybt usympatiske statements om de fremmede vælter ud – ikke bare af Dansk Folkeparti, men også fra de nye partier Nye Borgerlige og Danskernes parti.

Der er gået konkurrence i at tale integrationen ned, samtidig med at man taler et trusselsbillede op – en trussel fra de fremmede mod det danske samfund og de danske værdier. Der går nærmest ikke en dag, hvor vi ikke hører om, hvor farligt det er med det stigende antal fremmede (læs: muslimer) i landet.

Der skal ikke herske tvivl om, at vi har udfordringer med nogle af vores nydanske borgere, men derfra til at dømme alle som en ”potentiel trussel” er i min optik at gå al for langt og en farlig populistisk tendens, der kan få fatale konsekvenser på sigt.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan vi taler om hinanden og med hinanden. Fornyligt deltog en ung gymnasielev ved navn Jens Phillip i en debat om integration og danskhed. Her blev der stillet spørgsmålstegn ved den unge mands tilhørsforhold, dvs. ved hans danskhed, fra blandt andet Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

Det var ikke tilstrækkeligt at Jens Phillip var født og opvokset i Danmark, gik i et dansk gymnasium, var formand for elevrådet og havde en dansk mor. Måske var det Jens Phillips velargumenterede holdninger, der såede tvivl hos Henriksen – holdninger som han selvsagt ikke delte. Måske var det de brune øjne og hårfarve, som Jens Phillip har arvet fra sin dansk-iranske far? Måske var det bare en automatreaktion fra DF’s integrationsordfører, der netop ikke skulle gøre DF mere bløde i forhold til de andre to partier fra den yderste højrefløj – herunder især nye borgerlige, der kun har gjort sig bemærket med to dagsordener, hvoraf den ene er en strammere udlændingepolitik end DF’s.

Udlændingepolitik og muslimbashing høster stadig mange stemmer – alt for mange stemmer til min store overraskelse. Derfor er det også vigtigt at stille spørgsmål ved disse partiers kortsigtede populistiske dagsordener og med visioner om et Danmark lukket omkring sig selv med grænsebomme og pigtråde.

De nye borgerlige er netop blevet opstillingsberettiget dvs. de er at finde på listen til næste valgår.

Det er enormt vigtigt at medier ikke bare bliver mikrofonholdere til deres dybt usympatiske menneskesyn men også stiller de kritiske spørgsmål om partiets vision for sundhedspolitik, miljøpolitik, uddannelsespolitik osv.

Ligeledes bør både medier og andre partier, der er valgt ind, stille kritiske spørgsmål ved DF’s vision. Kan en folkevalgt politiker udelukke en dansk fyr fra fællesskabet ved at definere danskeden på en yderst snæver måde?

Det spørgsmål bør vi alle kunne stille uden at blive stemplet som hallalhipier eller blive anklaget for at være nogen, der vil have Danmark fyldt med flygtninge på bekostning af fru Hansens ve og vel på plejehjemmet.

Som dansk politiker med indvandrerbaggrund bekymrer jeg mig både for fru Hansen men også alle de unge mænd, der ligner Jens Phillip, og deres deltagelse i samfundet.

Det er utroligt vigtigt, at vi inkluderer alle i det danske fællesskab – underordnet alder, religion, hudfarve og uddannelse. Men vi kan ikke stille krav til Ali, samtidig med at vi siger, han ikke er dansk – allerede her er læren at vi politikere har en særlig forpligtelse i vores handlinger og vores ord.

Lige nu popper højrefløjspartier op som svampe i skoven, og jeg frygter at de med deres snæversynede populistiske dagsorden truer vores sammenhængskraft.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com