Çok Yakında

En regering for de rige

Haziran 19th, 2016 | by Yıldız Akdoğan
En regering  for de rige
Yazarlar
0

(Yıldız Akdoğan’s artikel for Kuzey’s juni udgave)

Af Yildiz Akdogan (S), medlem af Folketinget

Nu er det første år gået med Venstre i Statsministeriet. Og i denne uge lukker vi folketingsåret med en afslutningsdebat i folketingssalen (det betyder dog ikke at alt lukker og slukker, det videre udvalgsarbejde, møder mm. fortsætter i folketinget).
Men når man gør regnebrættet op, er billedet klart: Mindre af det grønne, af det røde, af velfærden og af hjælpen til de svageste. Til gengæld masser af sort politik, optakt til skattelettelser til de rigeste og lavere ydelser til dem, der har mindst.
Særligt to ting falder i øjnene, når man kigger Lars Løkkes politik: Besparelserne i kommunerne og nedskæring på de svageste.
En af Venstre-regeringens første gerninger var at diktere besparelser i kommunerne for 2,4 mia. kr. årligt. Og derefter kom det kontanthjælpsloft, der i valgkampen var så hemmeligt, at Venstre ikke ville fortælle, hvem der ville blive ramt, og hvor meget de ville miste. Det står nu lysende klart. En enlig mor mister 2.300 kroner om måneden som følge af den aftale, som Lars Løkke har indgået med Kristian Thulesen Dahl og de andre blå partier. Sammen med integrationsydelsen skubber kontanthjælpsloftet 7.000 børn ned under fattigdomsgrænsen – en hamrende asocial politik.
Men det er ikke kun kontanthjælpsloftet, som rammer de børn, der har fået et dårligt udgangspunkt i livet. Regeringen er også godt i gang med at opsætte snubletråde for dem i uddannelsessystemet, mere præcist som et karakterkrav på 4 for at komme i gymnasiet. Og derudover vil de rulle den lov om billige boliger tilbage, som vi indførte, og som betyder, at der også i fremtiden skal kunne bygges almene boliger i byer som København og Aarhus.
Og endelig er der besparelserne på ulandsbistanden. I en tid, hvor verden står i brand, vælger Lars Løkke at skære ned på dem, der har mindst og flygter fra krig.
Spørgsmålet er hvilke yderligere besparelser, der bliver på den anden side af sommerferien – tiden vil vise. Indtil videre har vi set at Lars Løkkes regering ikke er en regering for alle borgere i Danmark, men primær for de rigeste og velstillede.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com