Çok Yakında

Dövizli askerlik başvurusu esnasında verilecek belgelerle ilgili önemli açıklama

Nisan 11th, 2016 | by Sadi Tekelioglu
Dövizli askerlik başvurusu esnasında verilecek belgelerle ilgili önemli açıklama
Danimarka
0

Türkiye Cumhuriyeti, Kopenhag Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi dövizli askerlik başvurusunda konsolosluğa verilecek belgeler konusunda bir açıklama yayınladı. Gazetemize gönderilen açıklamada yer alan bilgilere ayrıca “konsolosluk.gov.tr” internet portalında da “Temsilciliğe Özel Notlar” bölümünde ulaşılabiliyor.

Gerekli belgeler.
1. Dilekçe (Konsolosluk şubesinden verilecektir)
2. Yeni çekilmiş renkli vesikalık fotoğraf (4 adet).
3. Nüfus cüzdanı ve En az toplam 1095 gün (3 yıl) süre ile fiilen yabancı ülkede bulunduklarını gösterir umuma mahsus pasaport ve pasaportunuzdaki Türkiye’ye giriş-çıkış tarihlerini bir kâğıda yazmanız gerekiyor.
4. En az üç yıllık Oturma ve çalışma kartı (OPHOLDSTILLADELSE) veya Danimarka pasaportunuz varsa yine Türkiye’ye giriş çıkış tarihlerini bir kâğıda karşılıklı yazmanız gerekiyor.
5. Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla en az üç yıl süre ile fiilen (365X3=1095 gün) yabancı ülkelerde bulunan ve çalışan vatandaşlarımızın, durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte Konsolosluk Şubesine başvurmaları gerekmektedir.

Her ne sebeple olursa olsun Yurt içinde (Türkiye’de) geçirilen süreler HARİÇ olmak üzere;

a. Çalıştığı işyerinin işvereni tarafından düzenlenmiş, çalışma tarihlerini ve sürelerini belirten ve fiilen en az
toplam 1095 gün (3 yıl) süre ile çalışmayı kanıtlayan belge,

b. Herhangi bir işyerinde çalışmayarak işsizlik maaşı alanların, bunu ödeyen makamlardan (işsizlik sendikası
gibi) işsizlik maaşı aldıkları tarih ve süreyi gösterir (3 yıllık) belge,

c. Malûliyet yardımı (Sosyal yardım, Hastalık veya emeklilik gibi durumlar) alanların bunu ödeyen
makamlardan malüliyet yardımı aldıkları tarih ve süreyi gösterir (3 yıllık) belge,
d. Bulunduğu yabancı ülkede, sorumluluğunda bulunan bir işyerini fiilen en az toplam 1095 gün (3 yıl) süreyle
işveren olarak çalıştırdığını kanıtlayan belge, ( yani işyerinin ilk açıldığı tarihi gösteren Moms registers bevis ile son ödenen Vergi makbuzu Moms kvittering)
e. Bulunduğu yabancı ülke kanunlarına göre tanınan işyerinin niteliğini belirten belge,

NOT : Konsolosluk Şubemize çalışma durumu ile ilgili ibraz edilecek belge resmi kurum haricinde düzenlendi ise ilaveten vergi dairesinden ( www.skat.dk ) çalıştığı dönemlere ait ( en az 3 yıldan fazla ) Personlig skatteoplysning belgesi getirmeleri gerekmektedir.

Yorumlara kapalıdır.