Çok Yakında

Børn skal ikke være fattige

Ocak 6th, 2016 | by Yıldız Akdoğan
Børn skal ikke være fattige
Yazarlar
0

(Yildiz Akdogan’s artikel for Kuzey’s december udgave)

Af Yildiz Akdogan, Medlem af Folketinget for Socialdemokraterne

I Danmark anno 2015 bør der ikke findes et eneste fattigt barn.

Det kæmpede vi for, da vi sad i regering, hvor vi bl.a. afskaffede de såkaldte fattigdomsydelser. Resultatet var tydeligt: Børnefattigdommen i Danmark faldt med en tredjedel. Vi ved, hvilke skruer der skal drejes på, hvis vi vil have færre fattige børn. Drejer man skruerne den anden vej, vil det have den modsatte effekt. Derfor er jeg fuldstændig uforstående over for den politik, som Venstre fører sammen med DF.

Løkke og Thulesen Dahl har igen indført fattigdomsydelser som kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og den såkaldte 225-timers regel, der hver og én sender flere familier og børn ud i fattigdom og øger uligheden.

Alene integrationsydelsen vil ramme 11.900 børn i 2016 og 22.000 børn i 2017, hvoraf mange af disse vil vokse op i reel fattigdom. Særligt vil det gå ud over bydele, hvor der i forvejen er indkomstmæssige udfordringer, såsom på Nørrebro. Hvis Nørrebro var en kommune, ville den være landets fattigste målt på indkomst. Og indførelsen af fattigdomsydelserne vil i en bydel som denne simpelthen øge uligheden endnu mere og efterlade flere og flere børn i fattigdom.

Er det virkelig det, vi som samfund ønsker?

Børn, der bliver socialt isolerede, når forældrene ikke har råd til at sende dem til fritidsinteresser, på lejrskoler eller til børnefødselsdage? Børn, der bliver udelukket fra fællesskabet og derved får svært ved at integrere sig? Børn, der vil have problemer med at bryde den negative sociale arv?

Fattigdom i opvæksten vil have konsekvenser gennem hele livet. Hvornår åbner Venstre og DF deres øjne?

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com