Çok Yakında

Bland ikke religion ind i udlændingedebatten

Kasım 18th, 2016 | by Gazete Kuzey
Bland ikke religion ind i udlændingedebatten
Danimarka
0

(Louise Vinther Alış’ın Kuzey’in Kasım sayısı için kaleme aldığı yazısıdır…)

Merhaba,

Jeg er valgt som folketingskandidat fo Radk’økale Venstre i Rødovrekredsen, hvilket betyder at det er vælgere i Københavnsomegnskommuner der kan stemme på mig.

Af to vigtige årsager er gået ind i politik.

louiseDen ene er den forfærdelige og pinagtige udlændingelov vi har i Danmark. Jeg og min mand har været tvunget til at flytte til Sverige i 1.5 år og han er blevet tvunget igennem et utal af ansøgninger til det ene og det andet, selvom han har arbejdet og betalt skat i 10.5 år ud af de 11 år vi har boet i Danmark. Det er forrykt – og udover at det er udemokratisk at behandle mennesker på den måde, så er det også skadeligt for Danmarks omdømme internationalt.

Jeg har jo boet sammen med min tyrkiske mand i 13 år og jeg har indset, at kulturforskelle ikke er et problem. Det er mere manglen på respekt, der – efter min mening og erfaring – kan gøre det til et problem. Så længe man behandler hinanden ordentligt og med respekt, så bliver kulturforskelle ikke til en kløft. De er de værdier, jeg er vokset op med og det er dét Danmark, jeg står for!
Derfor mener jeg, at hvis vi VIL integration, så skal vi lade være med at fokusere på religion- eller kulturforskelle, men derimod insistere på at respektere hinanden og fokusere på det vi har til fælles.

Sagt mere direkte, så skal danske værdier ikke kun være knyttet til svineflæsk og juletræer. Det er en del af de danske værdier, men danske værdier er også HC Andersen og Kierkegaard; begge store danskere, som er kendt verden over for at være kulturelt åbne og nysgerrige.

De danske værdier bør være noget både nydanskere og gammeldanskere kan mødes om. Stoltheden ved at arbejde er f. eks. noget jeg har mødt hos alle grupper i Danmark, samt er ytringsfriheden også en kvalitet, som næsten alle er enige om, er en grundpille i den danske samfund.

Udover at stegt flæsk skal fylde mindre i vores tale om danskhed, mener jeg ligeledes at Kristendommen skal begrænses til kirkerne og ikke blandes sammen med skolen. Jeg mener at det er dybt problematisk, at folkeskolen tager eleverne med til gudstjeneste i skoletiden i december måned. Hvis de tog dem med på en tur for at vise en kirke og fortælle om religionen, ville det være oplysning, hvilket er fint. Så kunne de tage i en moske eller besøge et hinduistisk tempel bagefter. Men at tage børnene med til en gudstjeneste i skoletiden er ikke oplysning. Det er at udøve en religion, og det hører ikke til i folkeskolen, der skal være for alle.

Hvis vi skal leve fredeligt sammen og enes om hvad der er danskhed, så skal religion i det hele taget fylde mindst muligt, og dannelse, respekt og anstændighed, bør være det vi møder hinanden med. En religion bør således heller aldrig være en undskyldning for at diskriminere andre på baggrund af køn, religion, hudfarve eller seksuel orientering.

Vi bliver nødt til at lære at se mennesket istedet for nationaliteten, eller kønnet eller religionen. Og det er dét, jeg vil kæmpe for.

Men hvis det skal lykkes, skal vi alle sammen – gamle som nye danskere – føle vores demokratiske rettigheder er en kvalitet for alle og er til for at beskytte os alle.

Danmark er på mange parametre et forgangsland, men der er politikområder, som med fordel kan gøres bedre – langt bedre. Jeg er netop gået ind i politik af bl.a. to hovedårsager:
For det første mener jeg, at de politikere, som borgerne sætter deres lid til ved at give dem deres stemme, bliver nødt til at påtage sig et ansvar, for at gøre et langt større og seriøst arbejde for at redde vores klima og kloden. Miljø problematikker har altid optaget mig og jeg møder igennem mit arbejde – som miljøingeniør – hver dag problemstillinger, som er en konsekvens af de beslutninger, der bliver truffet af vores politikere. Min erfaring viser, at der er enormt mange beslutninger, som kunne gøres bedre og billigere. Man kan undre sig over, hvorfor mange politikere spilder tiden på at snakke grænsebomme, men – sat lidt på spidsen – kan man sige, at bommene på den lange bane ikke holder vandet tilbage, når polerne smelter og havene stiger; og de stopper heller ikke de kraftige storme som bliver værre år for år. Dette er realiteterne og vi er nødt til at tage disse klimaudviklinger meget alvorligt for at sikre, at vi kan aflevere en verden til vores børn, som vi kan være bekendte.

Som Stephen Hawking siger det, “vi har teknologien til at redde kloden; vi mangler bare politikerne.”
Jeg drømmer om at blive dén politiker, der rent faktisk er med til at sætte løsningerne igang i Danmark.

Som det er nu er det både dyrt og besværligt at tænke på miljøet. Vi skal vente i kulden på bussen eller toget, eller cykle i regn og slud, mens vi ofte billigere kan køre med bil fra dør til dør. VI skal skrue ned for varmen og huske at slukke lyset. Vi skal helst købe brugt eller lade være med at købe nyt, da alt der produceres igen skal nedbrydes og det skader miljøet. Bare at nedbryde en glasflaske tager 1.000.000 år og det er derfor vigtigt, at man ikke “bare” producerer mere og mere, når det har så store konsekvenser.

Jeg vil have at vi skal skrue et samfund sammen, hvor den nemmeste og billigste løsning også er den mest miljø- og klimavenlige.

—-Louise Vinther Alış, er 36 år gammel, mor til 2 (Efe 7 og Eftelya 9) og gift med Ali på 13.år og er miljøingeniør og arbejder for Maersk Line.

Yorumlara kapalıdır.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com